لطفا صبر کنید

مذهبی
 
مذهبی
وبلاگی کاملا مذهبی
 

بر اساس روایات،اعمال شیعیان در روزهاى دوشنبه و پنج شنبه بر امام زمان (ع) عرف مى شود.

در این صورت لازم است انسان، مراقب باشد عملى را مرتكب نشودكه حین عرضه اعمال، باعث شرمندگى او نزد امام (ع) شود و آن وجود مقدس را برنجاند.

از امام مهدى (ع) روایت شده كه:اعمال امت در هر دوشنبه وپنج شنبه بر پیغمبر(ص) عرضه مى شود، پس به آن آگاه مى گردد.

همچنین بر ائمه (ع) عرضه مى شود و به آن علم پیدا مى كنند.(1)

روایات در باب عرضه اعمال به حضرات ائمه (ع) به حد تواتر است، ولى مضامین آن ها از نظركیفیت و وقت عرضه متفاوت است: هر بامداد، هر پنج شنبه و دو شنبه، هر پنج شنبه، اول هر ماه و به روایتى نیمه شعبان، همه اعمال دوران سال بر حضرات معصومین (ع) عرضه مى گردد(2)

عبدالله بن ابان زیات مى گوید: به حضرت رضا(ع) عرض كردم كه براى من و خاندانم دعایى بكنید. حضرت فرمودند: مگر من دعا نمى كنم به خدا سوگند اعمال شما در هر روز و شبى بر من عرضه مى شود، لذا در هر موردكه مناسب باشد دعا كنم. عبدالله مى گوید: از این حرف امام تعجب كردم. امام (ع) وقتى متوجه تعجب من شدند، فرمودند: آیا كتاب خداوند را نمى خوانى، آن جا كه مى فرماید:وقل اعملوا فسیرى الله عَملکم ورسوله والمؤمِنون(3)

و نیز نقل شده كه روزى امام صادق (ع) خطاب به مردى كه در مجلس آن حضرت حضور داشتند، فرمودند: چرا رسول خدا(ص) را از خود مى رنجانید؟ شخصى از حضرت سؤال كرد: یابن رسول الله(ص) ما چگونه رسول خدا را ناراحت مى كنیم؟ حضرت فرمودند: مگر نمى دانى كه اعمال شما بر رسول خدا(ص) عرضه مى شود، پس اگر معصیتى در اعمال شما مشاهده نماید، باعث ناراحتى خاطر او خواهد شد. پس با اعمال بدتان پیامبر اكرم (ص) را ناراحت نكنید، بلكه سعى كنید با اعمال خوبتان او را مسرور سازید

  1. نجم الثاقب باب یازدهم 0

2. معارف و معاریف ج 7، ص 337.

3. سوره توبه 105 منبع حدیث كافى ج1 كتاب الحجة.

4. نشریه موعود شماره 18، ص 72.

 

 

 

 

 

 

منبع:کلیک کنید

حماد بن عیسی گفت : در محضر امام صادق علیه السّلام بودم، به من فرمود: آیا می توانی نماز را خوب بخوانی ؟ عرض كردم : چگونه نمی توانم و حال آنكه كتاب حریز را كه درباره نماز نوشته شده است ، از حفظ دارم . حضرت فرمود: برای تو ضرر ندارد، برخیز و نمازی بخوان تا من ببینم كه چگونه می خوانی .

حسب الامر حضرت رو به قبله ایستادم و شروع به خواندن نماز كردم . تمام نماز را از نظر ركوع و سجود به جای آوردم ، اما حضرت آن را نپسندید و فرمود: نماز را خوب نخواندی . واقعا چقدر زشت است برای مردی كه شصت هفتاد سال از عمرش می گذرد و حال آنكه نمی تواند یك نماز كامل با مراعات حدود كامله آن بخواند. من خجالت كشیدم و خود را كوچك دیدم .

عرض كردم : فدایت شوم ، شما نماز را به من تعلیم دهید. پس ، امام علیه السّلام رو به قبله راست ایستادند و دستهای خود را آزاد گذاردند و انگشتهای دست آن حضرت به هم گذارده شده بود و مابین دو قدم آن حضرت از سه انگشت باز، و بیشتر فاصله نداشت و انگشتهای پای خود را رو به قبله كردند و تا آخر نماز هم رو به قبله بود و با تواضع و حضور قلب گفتند: اللّه اکبر و سوره حمد و توحید را با ترتیل (به آرامی و خوبی) خواندند و بعد از تمام شدن سوره توحید، به قدر یك نفس كشیدن صبر كردند. بعد دست خود را بلند كرده تا مقابل صورت بردند و در حالی كه ایستاده بودند گفتند: اللّه اكبر و پس از آن به ركوع رفتند و كف دست را به سر زانو گرفتند. انگشتان آن حضرت از هم باز بود. زانو را به عقب دادند، چنانكه پا راست شد و پشت آن حضرت طوری مساوی شد كه قطره آبی بر آن می گذاشتند، به هیچ طرفی نمی ریخت . گردن خود را كشیده و سر به زیر نینداختند و چشم را بر هم گذاردند و سه مرتبه به آرامی گفتند: سبحان ربّی العظیم و بحمده.

بعد راست ایستادند و چون خوب ایستادند، گفتند: سمع اللّه لمن حمده و در همان حال كه ایستاده بودند، دست را تا مقابل صورت خود بلند كردند و گفتند: اللّه اكبر و بعد به سجده رفتند. دو كف دست را پیش ‍ زانوها، مقابل صورت خود بر زمین گذاردند و انگشتان آن حضرت به هم گذارده شده بود. سه مرتبه گفتند: سبحان ربّی الاعلی و بحمده . اعضای بدن خود را از یكدیگر باز گرفته و بر هم نگذارده بودند (در حال سجده دست را به بدن نچسبانیده و بدن را بر پا نگذارده بودند) و بر هشت موضع بدن خود كه به زمین گذارده بودند، سجده كردند كه پیشانی و دو كف دست و دو سر زانو و دو سر انگشت بزرگ پا و سر بینی باشد.

بعد از نماز فرمودند: گذاردن هفت موضع در وقت سجده به روی زمین واجب است كه پیشانی و دو كف دست و دو سر زانو و دو سر انگشت بزرگ پا باشد. و اما گذاردن بینی بر زمین سنت (مستحب) است و آنها همان مواضع است كه خدا در قرآن فرموده است : و انّ المساجد للّه فلا تدعوا مع اللّه احدا و مسجدها از آن خداست و با وجود خدای یكتا كسی را به خدایی مخوانید. پس از آن سر از سجده برداشتند و وقتی نشستند گفتند: اللّه اكبر و به ران چپ نشسته ، پشت پای راست را بر كف پای چپ گذاردند و گفتند استغفر اللّه ربّی و اتوب الیه و دوباره در حالی كه نشسته بودند. گفتند: اللّه اكبر و بعد به سجده دوم رفتند و مانند سجده اول ، سجده دوم را تمام كردند. و در ركوع و سجود هیچ یك از اعضای بدن را بر یكدیگر نگذارده بودند و موقع سجده آرنج دست خود را باز نگاه داشته و به زمین نگذارده بودند. در حال تشهّد خواندن ، انگشتان دست آن حضرت از یكدیگر باز بود و به این كیفیّت دو ركعت نماز خواندند و چون از تشهّد فارغ شدند، فرمودند: ای حماد، این چنین نماز بخوان.


منبع:
کلیک کنید

صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 ... 12 صفحه بعد

درباره وبلاگ

خدایا من در قلب کوچکم چیزی دارم که تو در عرش کبریاییت نداری. من چون تویی دارم و تو چون خود نداری...
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پیوندهای روزانه
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مذهبی و آدرس smashcc.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 110
بازدید دیروز : 195
بازدید هفته : 305
بازدید ماه : 503
بازدید کل : 48567
تعداد مطالب : 113
تعداد نظرات : 14
تعداد آنلاین : 1



سايبري ها ديدار با رهبري مي خواهند جنبش  وبلاگی حمایت از طلبه سیرجانی